Pihenés a környéken
Strand
Emil Tatárik Strandja Érsekújvárban a látogatók számára megközelítőleg 8 hektár szabad területet biztosít a szabadidő eltöltésére. A fürdő területére egy fahídon keresztül lehet bejutni, mely a Nitra folyó egyik holtágára épült. A látogatókat hat medence fogadja, mely a nyári szezon alatt, június elejétől egészen szeptemberig rendelkezésükre áll. A fürdő területe , a vendégeknek további rekreációs lehetőségeket nyújt, érdeklődési körüknek megfelelően válogathatnak az egyes sport illetve gyermek pályák között. A tenisz kedvelőinek többek között lehetőséget nyújtunk gyakorló falra és teniszpályákra. További szórakozási lehetőségeket az asztalitenisz a és a minigolf, mely 18 féle pálya résszel áll a látogatok rendelkezésére. Elengedhetetlen részét képezik a kiépült étkező berendezések büfék, zuhanyzók, értékmegőrzők, új higiéniai berendezések, öltözők és sporteszközkölcsönzők.
Fedett uszoda
A fedett uszodát egy nagy üveggel borított épületben lehet megtalálni a Turecká ulica č. 3 cím alatt. A pihenő medence mélysége 60cm az úszómedence mélysége pedig eléri a 180cm -t. A látogatók biztonságáért az egész nap folyamán hivatásos úszómesterek figyelnek.
Podhájska
Bellegszencse faluja a Nyitrai kerületben található, az újvári járásban. A fürdőnek köszönhetően Szlovákia egyik leglátogatottabb fürdő / üdülőhelyének számít. A termálvíz egyedülálló a világon, az egész szervezetre jótékony hatással bír, hasonlatos a Holt-tenger vizéhez.
Wellness Pat
Párkány Vadaš
Párkány mindenekelőtt fürdőváros. A VADAS termálfürdő méltán híres a határokon túl is. Több mint 12,5 ezres befogadóképességével, különböző méretű, felújított medencéivel, fedett uszodájával, a büfék egész sorával, valamint a sportolási lehetőségekkel ideális választás a víz és a nap szerelmeseinek.
Tegzesborfő (Brhlovce)
A kihelyezett tárlat 1992-ben nyít meg, egy évig tartó felújító munkálatok után. A népi építészet rezervátumává nyilvánított „Surda“ nevű utcácskában található. A 142-es számú portán a két kőből épült lakóház közül az egyik 19. század végéröl származik a másik a homlokzaton feltültetett keltezés szerint 1932-ben épült. Az udvar végében találhatók a barlanglakások, két emeletnyi magasságban.